Ítélőszék

Elindult az Ítélőszék!

Új alkalmazást indítottunk útjára: a Nők Lapja Café Ítélőszékét! Egy helyet, ahol nemcsak megvitathatjuk a Világ Nagy Problémáit (úgy is, mint: a kisgyerekekkel együtt díszítsük a karácsonyfát vagy legyen nekik meglepetés?; hogy trendi, egyszínű fánk legyen vagy színes, agyondíszített?; vagy hogy… hal vagy pulyka? – hogy csak a legaktuálisabb adventi dilemmákat soroljuk…), hanem szavazhatunk is “A” vagy “B” álláspont mellett!

Az Ítélőszék felépítése egyszerű. Két vitába szálló fél van – mindketten leírják röviden eltérő véleményüket ugyanarról a kérdésről. Ha mindketten beküldték előterjesztésüket – és adminisztrátorunk is jóváhagyta a vitát -, már indul is a visszaszámlálás! 72 óra (igen… pontosan 3 nap!) áll rendelkezésre, hogy az Ítélőszék-felhasználók szavazzanak egyszer valamelyik oldal mellett. A szavazás állását folyamatosan frissítjük, így a három nap alatt mindenki követheti, hogy áll a verseny (százalékos formában). Közben természetesen lehet kommentelni, ármánykodni, győzködni a még bizonytalan, nem szavazókat… Mígnem 72 óra elteltével megszületik az ítélet, vagyis kiderül, melyik álláspont kapott több voksot az Ítélőszék közönségétől!

Regisztrált felhasználók vitája

És ha te is vitát indítanál, mi a teendőd? Három lehetőséged van. A legkönnyebb, ha ismered azt, akivel vitába szállnál. Mindkettőtöknek regisztrált felhasználóknak kell lennetek a Nők Lapja Cafén (ha még nem vagytok azok, regisztráljatok, kb. 45 másodperces művelet). Fontos, hogy tudjátok a másik felhasználónevét. Egyikőtök indítsa el a vitát: lépjen be, írja le véleményét és adja meg vitapartnere felhasználónevét. Ha ez megtörtént, a vitapartnernek csak be kell lépnie, a Vitáim menüre kattintania, és neki is le kell írnia a véleményét, majd megnyomnia a beküld gombot… és már indulhat is a versengés!

“Csak az email címét tudom. Kihívhatom?” Hát, persze!

Természetesen ki lehet hívni nem regisztrált vitapartnert is – ha tudod az illető email címét. Ebben az esetben is el kell indítanod a vitát, mint az előző esetben, csak nem a partner felhasználónevét, hanem email címét kell megadnod. Mi emailt küldünk neki arról, hogy kihívtad, és reménykedjünk, hogy felveszi a kesztyűt! 🙂 Ha érdekli a vitában való részvétel, regisztrálnia kell, és már írhatja is a véleményét, hogy induljon a visszaszámlálás!

Nyitott viták

A harmadik lehetőség talán a legizgalmasabb. Ez a “nyitott vita” lehetősége. Ebben az esetben csak feldobsz egy érdekes kérdést, egy témát, melyben határozott véleményed van – és engeded, hogy bármelyik regisztrált felhasználó elvállalja az ellenkező véleményt képviselő vitapartner szerepét. A vita akkor indul, ha bejelentkezett a bevállalós másik fél…

Szavazás és hozzászólások

Ahhoz, hogy szavazhass vagy hozzászólhass, be kell lépned vagy regisztrálnod kell a Nők Lapja Cafén. Annak érdekében, hogy tudjuk, hányadán állunk a többi kommentelővel :), mindenki megadhatja, hogy hozzászólásainál látszódjon, melyik oldalra szavazott. Természetesen ez nem kötelező, de szerintünk így még színesebb játék az ítélőszékezés…

Elsőre most ennyit, mindenkinek építő jellegű vitákat, boldog izgalmakat kívánunk itt, az Ítélőszéken!
És ha bármilyen kérdésetek van, jelezzétek hozzászólásban ezen a blogon vagy akár emailben!

Kellemes (és könyörületes) ítélkezést mindenkinek!

az Ítélőszék csapata

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!